YOMIQI

 

Kom tot rust en word meer jezelf met YOMIQI.

Ontdek een nieuw  en uniek concept!

 

Gratis proefles 9/10

Data: 16/10, 23/10, 6/11, 13/11, 20/11, 27/11, 4/12, 11/12
Voor volwassenen, jongeren en voor kinderen en (groot) ouders die zoeken naar: 

 

Voor iedereen die zoekt naar:
- Aandacht en concentratie verbeteren
- Tot rust komen
- Leven in het hier en nu
- Contacten leggen
- Omgaan met de ander  
- Grenzen leren aanvoelen en bewaken
- In je kracht staan
- Weerbaarheid
- Goed in je vel voelen
- Ademhaling verbeteren 
- Ontstressen                                                                         Klik op de foto voor het filmpje
- (Pieker)gedachten loslaten
- Stress, burn out, depressie voorkomen of behandelen
- Omgaan met hooggevoeligheid
- Gewoon relaxen en genieten,
- …                                                               

 
Yomiqi kort:
Voor het Ankerpuntteam was het duidelijk dat er nood is aan een alternatief aanbod. Daarom ontwikkelden we in Ankerpunt YOMIQI. Het is een unieke en rijk gevarieerde  lessenreeks samengesteld uit  aangename en doeltreffende aandachts- en ervaringsgerichte oefeningen. Mindfulness, Yoga en Qi gong (Tai Chi) combineerden we met nog andere bewegingsleren, communicatie modellen en heel wat tips rond zelfzorg en welbevinden.
De oefeningen hebben als doel innerlijke rust te vinden, te ontspannen en zo dichter bij jezelf te komen. De oefeningen zijn praktisch, gemakkelijk uit te voeren en toepasbaar in de dagdagelijkse schoolse, werk- en gezinssituatie. Door regelmatig te oefenen, kan je de technieken goed en flexibel toepassen in je dagelijkse leven op die momenten dat jij het nodig hebt. De lessenreeksen zijn ingedeeld per leeftijdscategorie en de klemtoon verschilt per leeftijdsgroep.

 Bewust leven:
Kinderen, jongeren en volwassenen die zich in Ankerpunt aanmelden, blijken vaak last te hebben van stress - in een van zijn vele gedaanten - als onderliggende oorzaak van hun zorgen.  Niet zo verwonderlijk in onze drukke,  veeleisende maatschappij waar alles  snel en veel en tegelijk moet.  We gunnen ons vandaag nog amper tijd voor onszelf. Tijd die we juist zo nodig hebben om even stil te staan bij het leven en tot rust te komen. Dat terwijl innerlijke rust ons juist kracht geeft om gezond, sterk en weerbaar door het leven te gaan. Yomiqi biedt hier een Ankerpunt en zoekt parallel ook te naar de mogelijke oorzaak van minder welbevinden en tips om hier mee om te gaan. Tijdens de sessies besteden we hier ook aandacht aan door te informeren en persoonlijke reflectie.


Voor iedereen sessies op maat:
Voor de jongsten wordt er gewerkt met verhalen en korte, aantrekkelijke ervaringsgerichte oefeningen rond rust, weerbaarheid en concentratie. 
Voor tieners geven we naast de aandachts- en ervaringsgerichte oefeningen ook tips mee voor de aanpak aan faalangst, weerbaarheid en het omgaan met (examen)stress.
Bij volwassenen ligt de klemtoon op het omgaan en de aanpak van stress en burn-out.
Yomiqi kan ook in gezinssituaties toegepast worden en zo een oase van rust creëren.
In het kader van gezondheidscoaching komen we ook in uw bedrijf of organisatie. We motiveren het team tot beweging en leren hen hoe ze stress, burn - out, bore - out, depressie, ... kunnen voorkomen of overwinnen.
Met dit alles is het een boeiende, rijk gevarieerde cursus.

Betekenis en inhoud:
YOMIQI is het letterwoord voor Yoga, Mindfulness,Qi Gong (en Tai Chi). De wortels van de Mindfulness, Yoga, Qi gong en Tai chi liggen in het boeddhisme.
Mindfulness is het best te omschrijven als bewustzijn dat ontstaat door doelbewuste, milde aandacht in het hier en nu. Yoga oefeningen trachten het lichaam, de geest en de ziel te verbinden. Harmonie hiertussen staat in de yogaleer garant voor gezondheid die te bereiken is door een combinatie van ademhalingsoefeningen, lichamelijke oefeningen, rust en meditatie. De bewegende meditaties van Qi gong stonden oorspronkelijk aan de basis van de vechtkunsttechnieken van Tai Chi die werden beoefend in de boeddhistische kloosters om tegenwicht te bieden aan de urenlange meditaties. De harde vechttechnieken evolueerden tot vloeiende, bevrijdende bewegingen.

YOMIQI is het Japanse woord voor ‘existentie, leven , bestaan zijn’.  QI betekent energie, levenskracht. Dit is de energie die we zo broodnodig hebben om gezond, ontspannen  en bewust te leven in onze moderne  maatschappij.

REFLECTIE
De lessenreeks bestaat uit  een rijk gevarieerde afwisseling van oefeningen en technieken met informatie en reflectiemomenten van wat de mogelijke  oorzaken kunnen zijn van jouw stressfactoren en hoe je ze mogelijk kan aanpakken. Kinderen doen dit als tekenend en spelend. Volwassenen krijgen tijdens dit reflectiemoment een drankje aangeboden. 

 

       

 

 

 

 

 

YOMIQI inhoud en betekenis:

YOMIQI is het letterwoord voor Yoga, Mindfulness,Qi Gong (en Tai Chi). De wortels van de Mindfulness, Yoga, Qi gong en Tai chi liggen in het boeddhisme.
Mindfulness is het best te omschrijven als bewustzijn dat ontstaat door doelbewuste, milde aandacht in het hier en nu. Yoga oefeningen trachten het lichaam, de geest en de ziel te verbinden. Harmonie hiertussen staat in de yogaleer garant voor gezondheid die te bereiken is door een combinatie van ademhalingsoefeningen, lichamelijke oefeningen, rust en meditatie. De bewegende meditaties van Qi gong stonden oorspronkelijk aan de basis van de vechtkunsttechnieken van Tai Chi die werden beoefend in de boeddhistische kloosters om tegenwicht te bieden aan de urenlange meditaties. De harde vechttechnieken evolueerden tot vloeiende, bevrijdende bewegingen.

YOMIQI is het Japanse woord is voor ‘existentie, leven , bestaan zijn’.  QI betekent energie, levenskracht. Dit is de energie die we zo broodnodig hebben  om gezond, ontspannen  en bewust te leven in onze moderne  maatschappij.

Hoe YOMIQI verankeren zonder stress?

Concreet:

 

Gratis proefles: 9/10
Data: 16/10, 23/10, 6/11, 13/11, 20/11, 27/11, 4/12, 11/12
Inschrijven noodzakelijk (ook voor de proefles) wegens beperkt aantal plaatsen

- Gemengde reeks om 18.00 uur (1 uur) kinderen met vriendjes of (groot)ouders
- Jongeren 18.00 (1 uur)
- Volwassenen om 19.30 tot 21.00                                            
                                                                                                                  In samenwerking met FSMB
Prijs​ per reeks:
* Kinderen, gezinnen, jongeren (1 uur): 135 voor de eerste deelnemer 125 voor de tweede.
* Volwassenen (1.30 uur) 175 euro. Als je met twee komt: 155 euro voor de tweede inschrijving.
Inbegrepen: drankje, werkboekje

 

ARRANGEMENT:
Wil jij samen met een paar vrienden, vriendinnen, je gezin of familie een speciale ochtend, namiddag of avond een sessie op maat? Dan kan je dat bij ons aanvragen. Wij luisteren naar jouw noden en werken een thema op basis van jullie vragen.
Speciale arrangementen :
* voor kinderen: verjaardagsfeestjes,
* voor gezin, familie, vrienden: werken rond door u gekozen thema's
* scholen, bedrijven en organisaties
 

Vraag meer inlichingen via info@ankerpunt.be

TRAIN DE TRAINER: wil jij ook gecertificeerd Yomiqi docent worden? Deze cursus start opnieuw in januari 2018. Een erkend Yomiqi trainer diploma kan je alleen bij Ankerpunt halen. Voor meer inlichtingen kan je ons contacteren.


Aangeraden wordt om het volgende mee te brengen naar de les:

Gemakkelijk zittende kledij
Yogamatje  
Kussentje 
Flesje water
Eventueel fleece dekentje
En niet te vergeten:
een behoorlijke portie goesting en nieuwsgierigheid om met YOMIQI aan de slag te gaan.


Trainer  is Vicky Clybouw. Vicky combineert haar jarenlange ervaring als lesgever in yoga en meditatie met haar wetenschappelijke kennis vanuit de klinische psychologie. Vicky heeft zowel ervaring met  het begeleiden van kinderen en jongeren als van volwassenen.  

 

 

 

Dit lessenpakket kwam inhoudelijk en praktisch tot stand door  Marleen Jans 
©Alle rechten voorbehouden voor Ankerpunt / Marleen Jans.


 

 

 

 

 

Info
Datum: 
maandag 02 oktober 2017, 18:00
Plaats: 
Ankerpunt
Oud-Heverleestraat 62
3001 Leuven

Doelgroep:

Inschrijvingswijze: 

Je inschrijving is in orde na het doorsturen van het inschrijvingsformulier en na betaling. Gelieve het correcte bedrag te storten op BE15 7360 0290 6630 met vermelding van je naam, de naam van de cursus en aanvangsdatum.