YOMIQI

Kom tot rust en word meer jezelf met YOMIQI.

Ontdek een nieuw  en uniek concept
op basis van yoga, mindfullnes, qigong
en andere bewegingsleren,
met heel wat tips rond zelfzorg en welbevinden!

 

Data
Doel
Wat is Yomiqi?
Voor wie?
- individuele lessen, kinderen, jongeren, gezinnen, volwassenen
- Speciale arrangementen: scholen, naschoolse opvang, teambuilding, bedrijven, vrienden ...
Prijzen
Lesgevers

 

Voor volwassenen, jongeren, kinderen en (groot)ouders op zoek naar: 

- Aandacht en concentratie verbeteren
- Tot rust komen
- Leven in het hier en nu
- Contacten leggen
- Omgaan met de ander  
- Grenzen leren aanvoelen en bewaken
- In je kracht staan
- Weerbaarheid
- Goed in je vel voelen
- Ademhaling verbeteren 
- Ontstressen                                                                        
- (Pieker)gedachten loslaten
- Stress, burn out, depressie voorkomen of behandelen       Klik op de foto voor het filmpje
- Omgaan met hooggevoeligheid
- Verbintenis
- Gewoon relaxen en genieten,
- …                                                               

 
Yomiqi kort:

Ankerpunt  ontwikkelde een alternatief aanbod. YOMIQI is een unieke en rijk gevarieerde  lessenreeks samengesteld uit  aangename en doeltreffende aandachts- en ervaringsgerichte oefeningen. Mindfulness, Yoga en Qi gong (Tai Chi) combineerden we met nog andere bewegingsleren, communicatie modellen en heel wat tips rond zelfzorg en welbevinden.
De oefeningen hebben als doel innerlijke rust te vinden, te ontspannen en zo dichter bij jezelf te komen. De oefeningen zijn praktisch, gemakkelijk uit te voeren en toepasbaar in de dagdagelijkse schoolse, werk- en gezinssituatie. Door regelmatig te oefenen, kan je de technieken goed en flexibel toepassen in je dagelijkse leven op die momenten dat jij het nodig hebt. De lessenreeksen zijn ingedeeld per leeftijdscategorie en de klemtoon verschilt per leeftijdsgroep.

 Bewust leven:
Kinderen, jongeren en volwassenen die zich in Ankerpunt aanmelden, blijken vaak last te hebben van stress - in een van zijn vele gedaanten - als onderliggende oorzaak van hun zorgen.  Niet zo verwonderlijk in onze drukke,  veeleisende maatschappij waar alles  snel en veel en tegelijk moet.  We gunnen ons vandaag nog amper tijd voor onszelf. Tijd die we juist zo nodig hebben om even stil te staan bij het leven en tot rust te komen. Dat terwijl innerlijke rust ons juist kracht geeft om gezond, sterk en weerbaar door het leven te gaan. Yomiqi biedt hier een Ankerpunt en zoekt parallel ook te naar de mogelijke oorzaak van minder welbevinden en tips om hier mee om te gaan. Tijdens de sessies besteden we hier ook aandacht aan door te informeren en persoonlijke reflectie.

Betekenis en inhoud:

YOMIQI is het letterwoord voor Yoga, Mindfulness,Qi Gong (en Tai Chi). De wortels van de Mindfulness, Yoga, Qi gong en Tai chi liggen in het boeddhisme.
Mindfulness is het best te omschrijven als bewustzijn dat ontstaat door doelbewuste, milde aandacht in het hier en nu. Yoga oefeningen trachten het lichaam, de geest en de ziel te verbinden. Harmonie hiertussen staat in de yogaleer garant voor gezondheid die te bereiken is door een combinatie van ademhalingsoefeningen, lichamelijke oefeningen, rust en meditatie. De bewegende meditaties van Qi gong stonden oorspronkelijk aan de basis van de vechtkunsttechnieken van Tai Chi die werden beoefend in de boeddhistische kloosters om tegenwicht te bieden aan de urenlange meditaties. De harde vechttechnieken evolueerden tot vloeiende, bevrijdende bewegingen.

YOMIQI is het Japanse woord voor ‘existentie, leven, bestaan, zijn, in het hier en nu zijn’.  QI betekent energie, levenskracht. Dit is de energie die we zo broodnodig hebben om gezond, ontspannen  en bewust te leven in onze moderne  maatschappij.

REFLECTIE
De lessenreeks bestaat uit  een rijk gevarieerde afwisseling van oefeningen en technieken met informatie en reflectiemomenten van wat de mogelijke  oorzaken kunnen zijn van jouw stressfactoren en hoe je ze mogelijk kan aanpakken. Kinderen doen dit als tekenend en spelend. Volwassenen krijgen tijdens dit reflectiemoment een drankje aangeboden. 


Voor iedereen sessies op maat:


Voor de jongsten wordt er gewerkt met verhalen en korte, aantrekkelijke ervaringsgerichte oefeningen rond rust, weerbaarheid en concentratie. 

Voor tieners geven we naast de aandachts- en ervaringsgerichte oefeningen ook tips mee voor de aanpak aan faalangst, weerbaarheid en het omgaan met (examen)stress.

Bij volwassenen ligt de klemtoon op het omgaan en de aanpak van stress en burn-out.

Yomiqi kan ook in gezinssituaties toegepast worden en zo een oase van rust creëren.

Ook leerkrachten kunnen yomiqi aanleren om toe te passen in de klas en schoolcontext. 
- Wil je graag wat meer rust in de klas? Betere concentratie van de kinderen? Wij geven je praktische tips en leuke bewegingstussendoortjes die je als bewegingstussendoortje kan toepassen. Je kan een sessie bij jou op school aanvragen, of sessies volgen in Ankerpunt.
- Ook een hele fijne teambuilding 

Naschoolse opvang: Leuvense scholen kunnen deze workshops ook aanbieden in de naschoolse opvang via Kinderkuren.

In het kader van gezondheidscoaching komen we ook in uw bedrijf of organisatie.
We motiveren het team tot beweging en leren hen hoe ze stress, burn - out, bore - out, depressie, ... kunnen voorkomen of overwinnen. Met dit alles is het een boeiende, rijk gevarieerde cursus.
- Kan ook als teambuilding

Yomiqi is een fijne teambuildingsactiviteit met heel wat tips en praktisch toepasbare oefeningen, die de collega's tussendoor kunnen toepassen om de concentratie te verhogen en stress en burn out te voorkomen.
Voor bedrijven, organisaties, scholen, ...

Speciale arrangementen. 

Wil jij samen met een paar vrienden, vriendinnen, je gezin of familie een speciale ochtend, namiddag of avond een sessie op maat? Dan kan je dat bij ons aanvragen. Wij luisteren naar jouw noden en werken een thema op basis van jullie vragen.
Speciale arrangementen :
* voor kinderen: verjaardagsfeestjes,
* voor gezin, familie, vrienden: werken rond door u gekozen thema's
* scholen, bedrijven en organisaties
 

TRAIN DE TRAINER
wil jij ook gecertificeerd Yomiqi docent worden? Deze cursus start opnieuw in september 2018. Een erkend Yomiqi trainer diploma kan je alleen bij Ankerpunt halen. Voor meer inlichtingen kan je ons contacteren.

 

       

 

 

 

 

 

 

Hoe YOMIQI verankeren zonder stress?

 

Voor alle categorieën:

Een proefles is gratis. Zo kan je helemaal ervaren wat yomiqi voor jou doet. Je kan op elk moment aansluiten zolang er nog plaats is in de groep.
Stap je later in, betaal je €18,5 per losse les of €12,5 voor kinderen en studenten
 


* Data voorjaarsreeks:
22/1, 29/1, 5/02, 19/02, 26/02, 5/03, 12/3, 19/3

Aanvangsuur:
18.00 Kinderen en jongeren  
18.00  Gezinnen
19.00. Volwassenen  

 

 

                                                                                                   In samenwerking met FSMB                                                                 


Inschrijven  steeds noodzakelijk, ook voor de gratis proefles. Instappen op later moment is ook mogelijk aan een voordelig tarief. De lessen kunnen los gevolgd worden


Prijzen:

Inbegrepen: drankje, werkboekjes

* Kinderen, gezinnen, jongeren (1 uur): Als je met twee komt: 97,5 voor de eerste deelnemer 87,5 voor de tweede (12,5 per persoon per sessie van 1 uur).
deelnemer (familielid, vriend).

* Volwassenen (1.30 uur) 139 euro. Als je met twee komt: 129 euro voor de tweede inschrijving. (18,5 euro per persoon per sessie van anderhalfuur)

* Studenten 99 euro (12,5 euro per sessie)
 

Kortingen: bevraag uw ziekenkas
 

Meebrengen

Aangeraden wordt om het volgende mee te brengen naar de les:

Gemakkelijk zittende kledij
Yogamatje  
Kussentje 
Flesje water
Eventueel fleece dekentje
En niet te vergeten:
een behoorlijke portie goesting en nieuwsgierigheid om met YOMIQI aan de slag te gaan.

De lesgevers


Trainer  is Vicky Clybouw. Vicky combineert haar jarenlange ervaring als lesgever in yoga en meditatie met haar wetenschappelijke kennis vanuit de klinische psychologie. Vicky heeft zowel ervaring met  het begeleiden van kinderen en jongeren als van volwassenen.  

 

 

 

 

Dit lessenpakket kwam inhoudelijk en praktisch tot stand door  Marleen Jans 


 

 

 

 

Vraag meer inlichtingen via info@ankerpunt.be

©Alle rechten voorbehouden voor Ankerpunt / Marleen Jans.

Info
Datum: 
maandag 22 januari 2018, 19:00
Plaats: 
Ankerpunt
Oud-Heverleestraat 62
3001 Leuven

Doelgroep:

Inschrijvingswijze: 

Je inschrijving is in orde na het doorsturen van het inschrijvingsformulier en na betaling. Gelieve het correcte bedrag te storten op BE15 7360 0290 6630 met vermelding van je naam, de naam van de cursus en aanvangsdatum.