Bezig met het laden van Evenementen

« All Evenementen

Gezinsdag 02/10/2022

oktober 2 @ 12:30 pm - 6:30 pm

Free

Zondag 2 oktober 2022 organiseert Ankerpunt VZW een spetterende Gezinsdag in het kader van de 10-daagse van de veerkracht. Op deze dag is er plezier te beleven voor het hele gezin, jong en oud. Vanaf 12.30 kunnen
families genieten van allerlei gratis (groot)ouder-kind activiteiten omtrent het thema “kracht”. We organiseren
toffe workshops, crea-ateliers, yomiqi (veerkrachtige beweging) en ook voorstellingen van het ‘Hey, ik ben oké’ lees- en doeboek ‘Avonturen aan de Wondere Ommesprong’ van Marleen Jans. Om 17u00 sluiten we de dag af met een receptie en bieden we jullie een hapje en een drankje om gezellig met elkaar na te babbelen! Hieronder vinden jullie een korte beschrijving van elke activiteit.

 

 

 

1.     Yomiqi bosbaden
De weldoende kracht van bewegen in de natuur met je gezin Tijdens een veerkrachtige en inspirerende wandeling in het prachtige Heverleebos komen we mindful in verbinding met de natuur en met elkaar. We geven tips over samen in je kracht staan (om burn-out, stress, depressie, prestatiedruk, …te voorkomen of te verwerken).


2.     Boekvoorstelling ‘Avonturen aan de Wondere Ommesprong’, geschreven door Marleen Jans

In dit meeslepend verhaal volgen we de paardentweeling Ada & Ashwin op hun zoektocht naar antwoorden en leren we hun nieuwe vriendjes onderweg kennen. Een bont gezelschap van dieren met elk hun talenten en uitdagingen. Dit boek werd geschreven voor ouders en hun kinderen, maar kan ook worden ingezet in de klas, jeugdbeweging of een hulpverleningssetting. Je leest er ook een breed gamma aan opdrachtjes, spelletjes en oefeningen die je samen met je kinderen kan doen om hun veerkracht een boost te geven.

Op een plezierige manier met het hele gezin aan welbevinden en veerkracht werken?
Het kan!

3.     Workshops
Ankerpunt vzw organiseert ook toffe (groot)ouder-kind workshops tijdens de Gezinsdag. Er is voor ieder wat wils! Je kan samen ons creatief atelier ontdekken, bewegingsspelletjes spelen, muziek maken of in contact treden met je lichaam via yomiqi.

4.     Receptie
Gezellig nakaarten met een hapje en een drankje.

Voor zij die graag eens willen binnenspringen, maar niet voldoende tijd hebben om een activiteit mee te doen, voorzien wij doorlopend randanimatie, infostandjes, hapjes en drankjes.

Bekijk hier onze gezinsdag van 2021!!!

 

 

 

            Wij kijken er alvast naar uit jullie te mogen verwelkomen!

 

 

Details

Datum:
oktober 2
Tijd:
12:30 pm - 6:30 pm
Cost:
Free
Website:
https://ankerpunt.be

Locatie

Ankerpunthuis
Oud-Heverleestraat 62
Heverlee, 3001
+ Google Maps

Organisator

Ankerpunt vzw
Telefoon:
0497746899
E-mail:
secretariaat@ankerpunt.be
Bekijk Organisator website