0497/746899 en 016/407757

Oud-Heverleestraat 62 - 3001 Heverlee

Home » Boost de veerkracht van je kind

Boost de veerkracht van je kind

Wat is er mooier dan een kind
Vrij en onbekommerd spelend
Nieuwsgierig lerend
Vol zelfvertrouwen
Blij en veerkrachtig
Aan zijn toekomst bouwend
Gelukkig
Marleen Jans 2008

Hoe kunnen we kinderen veerkrachtig en vol zelfvertrouwen aan een toekomst laten bouwen in een wereld vol uitdagingen en onverwachte wendingen?

Hoe kunnen we onze kinderen in zichzelf laten geloven, zodat ze veerkrachtig kunnen omgaan met teleurstellingen, tegenslagen, frustraties, sociale drempels, nieuwe uitdagingen, afscheid nemen, nieuwe relaties, anders zijn, …?

Veerkracht betekent: mogen verdrietig zijn op moeilijke momenten, om dan na tegenslagen te kunnen terugveren en moeilijkheden te overwinnen door eigen sterktes en talenten in te zetten. Er uiteindelijk sterker uit te komen door ervan te leren en op die manier weerbaar en veerkrachtig te groeien in het leven.

Ontdek tijdens dit webinar hoe je de veerkracht van je kind kan boosten. Voor (groot)ouders en opvoeders van kinderen van lagere schoolleeftijd.

Tijdens deze infosessie gaan we ook aan de slag met het ‘Hey, ik ben oké’ lees- en doeboek‘ voor kinderen van de basisschool en hun (groot)ouders.

Het boek bestaat enerzijds uit het verhaal: ‘Avonturen aan de Wondere Ommesprong’. In dit ontroerend dierenverhaal beleven de dieren knotsgekke avonturen, komen ze zichzelf tegen en worden hun vriendschappen regelmatig op de proef gesteld. Kunnen ze hun queeste voltooien?…

Bij elk hoofdstuk horen anderzijds ook opdrachten om speels en creatief in te gaan op soms moeilijk te bespreken thema’s rond welbevinden, sociale vaardigheden en veerkracht. Deze aanpak  zorgt ervoor dat kinderen steviger in hun schoenen komen te staan en het de band tussen kind – ouder (begeleider) nog meer verstevigt.

‘Hey, ik ben oké’ lees – en doeboek ‘Avonturen aan de Wondere  Ommesprong’ 
Spreker en auteur is Marleen Jans

Over de auteur en de achtergrond van het boek

Marleen Jans (1960) startte haar beroepscarrière als educatief medewerker. In die periode ontwikkelde en gaf ze zelf allerlei workshops en kampjes voor kinderen en jongeren. Marleen heeft ook jaren ervaring in het onderwijs waar ze als leerkracht en zorgcoördinator aan de slag was. Ze volgde verschillende therapie- opleidingen en werkt nu als jeugd- en gezinstherapeut. Als Integratief psychotherapeut richtte ze in 2008 Ankerpunt op, een Leuvens interdisciplinair centrum voor kinderen, jongeren, (jong)volwassenen en gezinnen. Daarnaast geeft ze veel lezingen en workshops met psycho-educatieve en psychotherapeutische inslag. Om deze inhoud voor kinderen begrijpelijk te maken bedacht ze dit avontuurlijk dierenverhaal. Het is Marleens passie om het welbevinden en de sociale en emotionele vaardigheden bij kinderen en jongeren te versterken.

Het boek is o.a. geïnspireerd op de basisprincipes van de cognitieve gedragstherapie, ACT, creatieve- en speltherapie endit in combinatie met vele andere (psycho)therapieën, coachingstrategieën en filosofieën. Door anders te kijken naar een situatie kan je anders denken, voelen en verdere stappen ondernemen op een positieve en oplossingsgerichte manier.

Het verhaal en de aanpak werden reeds meermaals uitgetest in de praktijk, zowel tijdens workshops van Ankerpunt vzw als door ouders en  in klasgroepen, en hebben aangetoond een positief effect te hebben.

Het boek kwam mee tot stand dankzij de steun van Provincie Vlaams – Brabant en het Rode Neuzenfonds.

Door wie?
Marleen Jans
Psychotherapeut
Directeur Ankerpunt vzw & MJ Academie
Auteur ‘Hey, ik ben oké’, lees – en doe boek: ‘Avonturen aan de Wondere Ommesprong’.

Vraag hier je lezing aan via :

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.