Charlotte Dawance

Ik ben klinisch psychologe (KU Leuven, 2018, specialisatie volwassenen). Tijdens mijn stage in het Universitair Psychiatrisch Centrum in Kortenberg (2016-2017) heb ik ervaring opgedaan met het geven van psychotherapie, alsook het uitvoeren van psychodiagnostisch onderzoek. Ik ben bij Ankerpunt aan de slag sinds 2020 en hier heb ik me verder gespecialiseerd in diagnostisch onderzoek met een focus op kinderen en jongeren. Daarnaast heb ik affiniteit met groepsgericht werken. Workshops over sociale vaardigheden, emotioneel welbevinden of groepstherapie zijn helemaal mijn ding. Dit voor zowel kinderen, jongeren, als (jong) volwassenen.

Daarnaast vervul ik bij Ankerpunt ook de rol van teamcoördinator voor de educatieve dienst. Ankerpunt leidt namelijk het hele jaar door verschillende vrijwilligers en stagiairs op tot bekwame collega’s en doet dit met de nodige zorgzaamheid. Tot slot behoren marketing, public relations en netwerking ook tot mijn takenpakket.

Ik geloof in de groeimogelijkheden die ieder in zich heeft en wil cliënten ondersteunen bij het ontwikkelen van veerkracht en een stevig zelfbeeld. Het beeld van een hand in de rug beschrijft het best mijn visie. Ik zal je ondersteunen waar je wankelt maar tegelijkertijd zachtjes vooruit duwen om je leven in handen te nemen.

Waarvoor kan je bij mij terecht?

  • Een intakegesprek
  • Diagnostisch onderzoek naar ontwikkelingsstoornissen (aandacht, concentratie, intelligentie, autisme)
  • Workshops en kampjes i.v.m. welbevinden.