0497/746899 en 016/407757

Oud-Heverleestraat 62 - 3001 Heverlee

Eva

Hallo!
 
Mijn naam is Eva. Ik ben beeldend kunstenaar, illustrator, reclame- en grafisch ontwerper, visuele communicator, leerkracht, … (We zijn zoveel dingen in het leven… niet enkel de labels van ons beroep of familiepositie…) en nu ook stagiaire bij de educatieve dienst van Ankerpunt.
 
Als kind van expats ben ik overal ter wereld opgegroeid, maar ik heb ook een beetje alleen gereisd om mijn weg te vinden. Ik denk dat iedereen wel op zoek is naar iets… Na mijn hogere studies, die ik in België heb gedaan, ben ik het oceanische continent gaan verkennen, wat een leuke maar ook op sommige momenten een uitdagende ervaring was.
Een paar jaar geleden kwam ik terug naar België en ben ik met een baan begonnen dat niets met kunst (of mijn studie) te maken had. Na een jaar en half met intense stress en werkdruk ben ik uiteindelijk in een burn-out beland en een ietwat existentiële depressie met een hele lading angst.
 
Dankzij veel therapie, boeken, zelfstudie en een grote portie therapeutisch tekenen ben ik uit het diepste van mijn put geraakt. Hoewel ik nog voel dat er nog werk aan de winkel is en nog heel wat bij te leren is maar daar hebben we ons hele leven voor.
Mijn life coach en psychologe moedigden mij aan om mijn emoties te tekenen, te bundelen of er een strip van te maken. Ik vond mijn tekeningen maar niets en bleef maar zeggen ‘Als ik een goede kunstenaar ben’. Niet beseffende dat ik dat al was en een master diploma op zak had in beeldende kunsten….
 
Anyway, tijdens mijn helingsproces ben ik de kracht gaan ontdekken van dingen uit te tekenen. In een maatschappij waar veel mensen te kampen hebben met mentale kwetsbaarheid wou ik ergens van dienst kunnen zijn met mijn eigen ervaring en kunde.
 
Zo ben ik een avondcursus creatieve therapie gaan volgen en heb ik nadien er ook nog een educatieve master bij gedaan om maar toch in het kunstzinnige domein te vertoeven. Ik ben ook als vrijwilliger illustraties gaan maken voor Uilenspiegel VZW, een vereniging voor mensen met psychische kwetsbaarheid.
Ik heb een richting die ik uit wil maar weet nog niet goed hoe ik het pad ga invullen. Baby steps is het motto en alvast is een stap daarvan een stage bij Ankerpunt.