0497/746899 en 016/407757
secretariaat@ankerpunt.be

Oud-Heverleestraat 62, 3001 Leuven-Heverlee

Home » Eva Dirkx

Eva Dirkx

Na het behalen van mijn master Biomedische Wetenschappen (2015) heb ik eerst een tijdje in het moleculair kankeronderzoek gewerkt te Gasthuisberg. Daarna besloot ik een stap in het onzekere te zetten: een jaar te gaan reizen en te werken in Canada.

Tijdens dit jaar heb ik meerdere “minder-relevante” ervaringen gehad (veel gereisd en gewerkt in boerderijen, een wijngaard, hostel en restaurant), maar ook meerdere maanden gewerkt als freelance onderzoeker in een epidemiologie-onderzoeksgroep in Montreal. Hier heb ik vooral literatuurstudie gedaan naar de mogelijke effecten van chemische stoffen op het hormonaal systeem (vooral testosteron en oestrogeen), wat leidde tot co-auteurschap in een review.

Na deze zeer leerrijke ervaringen ben ik thuis terug aan de slag gegaan als (bij)lesgever biologie en chemie voor studenten die het toelatingsexamen arts/tandarts wilden doen.

Ik merkte dat ik veel voldoening kreeg uit het coachen van mijn studenten en uit het zien van hun groei. Daarom besloot ik dat ik mijn rol in hun groeiproces wou vergroten en mij niet enkel wou focussen op het inhoudelijke aspect. Zo leidde mijn weg naar Ankerpunt..

Vanaf september 2021 zal ik ook deeltijds de educatieve master aan de KU Leuven volgen om een officieel leerkrachtendiploma chemie en biologie te behalen.

Binnen Ankerpunt. fungeer ik als studiecoach en daarnaast zorg ik er als studiecoördinator voor dat elke student toegewezen wordt bij een studiecoach die goed bij de leerling past.

Waarvoor kan je bij mij terecht?

– algemene studiecoaching: studiemethodiek, planning, faalangst, …

– studiecoaching: vakspecifieke inhoudelijke vragen.

eva