0497/746899 en 016/407757

Oud-Heverleestraat 62 - 3001 Heverlee

november, 2023
dinsdag, 28

AANKOMENDE EVENEMENTEN

Wanneer: Van maandag 2 oktober 2023 tot 31 augustus 2024

Waar: Ankerpunthuis Oud-Heverleestraat 62, Heverlee

workshops en kampjes 
 
Aan de hand van leuke speelse, avontuurlijke en creatieve activiteiten in combinatie met beweging zoals yoga, mindfulness, rots en water, … en zoveel meer (aangepast aan de leeftijd) leggen we de focus op welbevinden, veerkracht, omgaan met stress,  sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en een gezonde geest in een gezond lichaam. 
Een stevige boost voor je zelfvertrouwen!

Wanneer: Van maandag 2 oktober 2023 tot maandag 26 augustus 2024

Waar: Ankerpunthuis Oud-Heverleestraat 62, Heverlee

Bij vele workshops kan je doorheen het jaar bij aansluiten en gebruik maken van een beurtenkaart.  Voor Talent in de tent, Hey, ik ben oké, Springplank in workshopvorm op zaterdagen schrijf je je in voor de hele reeks.

Het zijn steeds plezante en verbindende activiteiten per leeftijd.

Wanneer: donderdag 05 oktober 2023 - donderdag 29 augustus 2024

Waar: Ankerpunthuis Oud-Heverleestraat 62, Heverlee

Wat:  Interactief praat- en doecafé waarbij je, samen met andere jongvolwassenen en onder begeleiding van een ervaren therapeut, stil staat bij thema’s en vragen die je tegenkomt bij de uitdagingen na het middelbaar onderwijs.     Voor wie Deze workshop is er voor iedereen vanaf 18 jaar. Je hoeft niet met grote zorgen te zitten.

Wanneer: vrijdag 06 oktober 2023 zaterdag 15 juni 2024

Waar: Ankerpunthuis Oud-Heverleestraat 62, Heverlee

Interactief praat- en doecafé waar je, samen met andere jongeren en onder begeleiding van een ervaren therapeut, stil staat bij thema’s en vragen die je tegenkomt.
Alle thema’s kunnen aan bod komen zoals bijvoorbeeld hoe je de coronaperiode ervaren hebt en terug naar normaal bent over geschakeld. We hebben het ook over eigen (studie)keuzes maken, intense emoties, vrienden maken, op een veilige manier experimenteren, stress en faalangst, studiemethodes, …

Wanneer: maandag 09 oktober 2023 - zondag 30 juni 2024

Waar: Ankerpunthuis Oud-Heverleestraat 62, Heverlee

Stap samen met je (klein)kind mee in op 11 en 18/12 tussen 17u00 en 18u00
‘Hey, Wij zijn O(uder)K(ind)’-workshop!   Een tweeling, een onzekere vogel, een blinde aardling, een stuiterbal, een bange durver, een ontdekkingsreiziger en een gewoontedier gaan samen op zoek naar het geheim van de Wondere Ommesprong. Op hun tocht beleven ze knotsgekke avonturen en worden hun vriendschappen regelmatig op de proef gesteld.

Wanneer: vrijdag 20 oktober 2023 - zaterdag 31 augustus 2024

Waar: Ankerpunthuis Oud-Heverleestraat 62, Heverlee

Workshops voor leerkrachten van de basisschool, therapeuten, ouders en  iedereen die met opvoeden te maken heeft; We leren van elkaar!

Introductie – en verdiepingscursussen in het Ankerpunthuis
in kleine groep zodat we  ook  coachend kunnen werken

Wanneer: zondag 26 november 2023 - zondag 25 augustus 2024

Waar: Ankerpunthuis Oud-Heverleestraat 62, Heverlee

Tijdens de Bos- en weidebaden verkennen we al wandelend de omgeving en genieten we met aandacht van de geluiden en de geuren van het bos. Doel is dichter bij jezelf te komen. 

Natuur  maakt voor het mentale welzijn een groot verschil. Alleen al naar groen/natuur kijken vermindert stress en brengt rust.

Vogels beluisteren verbetert je mentale gezondheid en dat effect kan uren duren!

Wanneer: dinsdag 28 november @ 19:00 - 20:00

Waar: Ankerpunthuis Oud-Heverleestraat 62, Heverlee

Hey, ik ben oké lees en doeboek ‘Avonturen aan de Wondere Ommesprong’ van Marleen Jans Tijdens deze gratis webinar kom je meer te weten over dit ‘dubbel’ boek. Een spannend avonturenverhaal voor kinderen afgewisseld met heel wat inspirerende activiteiten rond welbevinden voor alle leeftijden. Meer lezen. Een boek vol versterkende en verbindende activiteiten geïnspireerd op

Wanneer: 17 december 2023 10u00 - 11u30

Waar: Ankerpunthuis Oud – Heverleestraat 62 3001 Heverlee

Ons ‘Hey, ik ben oké’ project in de klas is een van de geselecteerden door De Warmste Week. Kom jij mee genieten van de natuur ten voordele van dit project? Schrijf je dan snel in. Plaatsen zijn beperkt!
Bij terugkomst voorzien wij nog een warme verrassing 

Wanneer: 17 december 2023 09u00 -12u00

Waar: Ankerpunthuis Oud – Heverleestraat 62 3001 Heverlee

Ons ‘Hey, ik ben oké’ project in de klas is een van de geselecteerden door De Warmste Week. Ga jij mee op boszoektocht ten voordele van dit project? Schrijf je dan snel in en kom ‘s morgens een rugzakje halen met de opdrachten en een verrassing.

Wanneer: eerste woensdag februari 2024 - woensdag 15 januari 2025

Waar: Jeugdcentrum Vlerugel F Brusselsestraat 61a, Leuven, Belgium

Soms krijg je als jongere te maken met pestgedrag, beland je in moeilijke situaties met anderen, kan je moeilijk weerstaan aan de groepsdruk of heb je juist het gevoel dat je er niet bij hoort. In deze workshop leer je je zelfvertrouwen te versterken en meer weerbaar te worden, zodat je in de toekomst op een andere manier met moeilijke sociale situaties kan omgaan.

Wanneer: 15 februari 2024 @ 09u30 - 16u30

Waar: SIG vzw Pachthofstraat 1, 9308 Gijzegem

Workshops voor therapeuten, zorgcoördinatoren en begeleiders die met kinderen werken

In deze workshop is er speciale aandacht voor kinderen met leer- en ontwikkelingsstoornissen.

Met verhalen, psycho-educatie en psychotherapie het welbevinden van kinderen boosten

Lees- en doeboek ‘Avonturen aan de Wondere Ommesprong’ van Marleen Jans

Wanneer: 8 woensdagen 28 februari 2024 - 24 april

Waar: SpeelOdroom  Ravenstraat 69, 3000 Leuven

Kamp jij of je partner met psychische kwetsbaarheden (depressie, burn-out, …)? Of bemoeilijkt een verslaving jullie gezinsleven? Dat kan zwaar wegen op jezelf, je kinderen en het gezinsleven. Het is belangrijk dat kinderen hierover kunnen praten. Die kans krijgen kinderen tussen 8 en 12 jaar in de ‘Babbeldoegroep’ met 8 groepsmomenten onder professionele begeleiding. Zo leert je kind zijn emoties te verwoorden en staat het sterker om de uitdagingen binnen het gezin een plaats te geven. Ze leren voor zichzelf zorgen.