0497/746899 en 016/407757
secretariaat@ankerpunt.be

Oud-Heverleestraat 62,
3001 Heverlee, 3000 Leuven

Home » Meer lezen over ‘Avonturen aan de Wondere Ommesprong’

Meer over "Avonturen aan de Wondere Ommesprong"

Een avontuurlijk en ontroerend dierenverhaal

Een tweeling, een onzekere vogel, een blinde aardling, een stuiterbal, een bange durver, een leergierige ontdekkingsreiziger en een gewoontedier gaan samen op zoek naar het geheim van de Wondere Ommesprong. Op hun tocht beleven ze knotsgekke avonturen, komen ze zichzelf tegen en worden hun vriendschappen regelmatig op de proef gesteld. Kunnen ze hun queeste voltooien?…

Avonturen aan de Wondere Ommesprong is een boek voor kinderen uit de basisschool en voor iedereen die met kinderen omgaat: (groot)ouders, leerkrachten, begeleiders, hulpverleners …

Het accent ligt op de gedachte dat je jezelf mag en kan zijn. Dat je oké bent zoals je bent.  We gaan aan de slag met talenten om mogelijke hindernissen te overwinnen.

Het verhaal bevat heel wat herkenbare situaties, gevoelens en vragen. Zo komen ondermeer leiderschap, gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, sociale angst, angsten, stress, pesten, eenzaamheid, rouw, verlies, adoptie, moeite met veranderingen, aandachtsproblemen, hyperactiviteit, misverstanden, leer- en ontwikkelingsmoeilijkheden, ruzie, vriendschap,  verliefdheid, … aan bod.

Workshop

BESTELLEN

2

‘Niet de reis of de bestemming is het belangrijkste, wel het gezelschap!’ James Norbury

Het unieke aan dit boek is dat het een handige tool is, een ware inspiratiegids voor zowel ouders, leerkrachten als zorgverleners om speels in te gaan op soms moeilijk te bespreken thema’s. De kinderen leren immers van de dieren, denken mee met de dieren  over allerlei problematieken en zoeken, samen met hun ouders of de begeleider, mee naar oplossingen voor de dieren, om zo zelf ook oplossingen of strategieën te vinden voor de vragen of problemen waar ze zelf in vast lopen.

Dankzij de meerdere gelaagdheid kunnen zowel ouders, leerkrachten, jeugdwerkers als zorgverleners (eventueel samen) met het boek aan de slag.
Ouders en leerkrachten en jeugdwerkers kunnen op een speelse en creatieve manier met de kinderen aan de slag rond de verschillende thema’s waar kinderen tegenaan kunnen lopen. Zo kunnen ze hun kinderen inzichten geven en nieuwe helpende vaardigheden aanleren. Deze aanpak  zorgt ervoor dat kinderen steviger in hun schoenen komen te staan en het de band tussen kind – ouder (begeleider) nog meer verstevigt.

Psychologen, psychotherapeuten, … kunnen dankzij hun kennis en ervaring ook op een speelse en creatieve manier psychotherapeutisch aan de slag met het boek en zo ook dieper ingaan op mogelijks onderliggende problematieken en noden.

Het boek zit boordevol speelse opdrachten rond gedachten, gedrag en gevoelens om alleen of in groep stil te staan bij wat je goed doet voelen in je vel, bij (verborgen) talenten en eigen ‘kleine kantjes’, het belang van opkomen voor jezelf en goede feedback. Het boek is op tal van manieren te gebruiken: om uit voor te lezen, zelf te lezen, om inspiratie uit te halen en op speelse wijze ervaringen uit te wisselen. Het is ook fijn als dagboek of doe-boek met ideeën voor spel, beweging en relaxatie zoals met Yoga en Mindfulness.

Tijdens onze Workshop kan je zelf interactief aan de slag en krijg je heel wat interessante tips en weetjes mee
Workshops voor:

– (Groot)ouder – kind

– Leerkrachten, jeugdwerkers, zorgverleners en iedereen die te maken heeft met kinderen van de basisschool., 

“Zeg maar vaak ‘Hey, ik ben oké’ tegen jezelf.” Kunnen zijn wie je bent, is dan ook onze boodschap aan alle kinderen.