Studiecoaching voor en tijdens blokperiodes

Ankerpunt voor studenten: studiecoaching, ook in de zomermaanden

 

Tijdens het jaar, maar ook in de zomer kunnen studenten bij Ankerpunt terecht voor studiecoaching.

Vele studenten kunnen de studies eigenlijk wel aan. Soms blijkt er uiteindelijk ergens toch nog iets fout te lopen, waardoor een derde zit de vakantieplannen dwarsboomt.

Deze tegenslag kan danig aan het zelfvertrouwen knagen. Faalangst, twijfel aan jezelf en aan je kunnen, ontmoediging , negatieve gedachten, stress, … zijn dan misschien niet ver weg.

Bij de pakken blijven zitten helpt niet, daarom gaan we samen op zoek wat je wel kan helpen. Zodat je je plezier in het studeren van je vakken kan herwinnen en je slaagkansen kan verhogen.

Tijdens de begeleiding gaan we kijken welke student jij bent. Hoe studeer jij nu? Wat zijn je sterke troeven en waar zitten je valkuilen? Wat zou jou kunnen helpen om nog efficiënter te studeren en het maximum er uit te halen?  Daarbij  is zelfkennis alvast het begin van de wijsheid.

In de eerste plaats speelt zelfvertrouwen een grote rol, geloof in je eigen kunnen en motivatie, dat is alvast de basis voor je succes. Hier gaan we meteen mee aan de slag.

En hoe zit het met je studiemethodes? We overlopen samen :

Timemanagement: hier leer je realistische planningen maken op korte en langere termijn. Een haalbaar studieschema met vaste werktijden en voldoende gezonde ontspannende rustmomenten (en slaap!). Daarom verdelen we de leerstof ook in verwerkbare blokken.

Structuur aanbrengen in je cursussen: we vertrekken van de grote gehelen, maken kapstokken en zo zullen we dieper ingaan in de leerstof met  inzicht in wat de hoofd- en bijzaken zijn.

Begrijpen van de inhoud  is een essentieel onderdeel. Zo onthoud je de leerstof langer en gemakkelijker dan dat je die zomaar van buiten blokt. En dan herhalen, herhalen herhalen…

Een belangrijke stap die maar al te vaak wordt vergeten: kan je de tekst ook reproduceren? Want dat is natuurlijk wat je moet kunnen op het examen. Test jezelf en ga zelfverzekerd naar je examens.

 

Coaching bij  Ankerpunt, betekent ook dat we je opvolgen, aanmoedigen en planningen e.d. doorsturen via gsm of e-mail.

Heb je meer vragen of ben je geïnteresseerd in een individuele begeleiding? Neem dan gerust contact op met Ankerpunt:

contactformulier

0497/746899