0497/746899 en 016/407757

Oud-Heverleestraat 62 - 3001 Heverlee

Home » Vincent Vaes

Vincent Vaes

Hallo iedereen!

Mijn naam is Vincent. In 2022 studeerde ik na een boeiende en vruchtbare opleiding aan de KU Leuven af als master in de klinische psychologie voor volwassenen en ouderen. Gedurende de voorbije vijf jaren kwam ik in contact met allerlei thema’s binnen de wereld van de mentale en fysieke gezondheid en de wisselwerking hiertussen. Vooral de opleidingsonderdelen rond psychopathologie zoals angsten, depressieve beelden, persoonlijkheidsproblematieken, de gevolgen van traumatische ervaringen, … spraken me enorm aan. Daarnaast vond ik het steeds fantastisch om te leren over hoe mensen nu juist kunnen groeien, streven naar hun beste zelf en hoe wij als hulpverlener hierin kunnen helpen. Tijdens mijn stage bij Stuvo KU Leuven kwam ik in contact met de doelpopulatie van jongvolwassen studenten en gaf ik hierbij psycho-educatie in groep, groepstherapie en individuele begeleiding.

Vanaf 2023 plan ik om te starten aan postgraduaat opleiding tot cliëntgericht therapeut. Hierin zou ik me dan specifiek willen verdiepen in existentiële thema’s die overkoepelend lijken, maar naar mijn mening ons net allemaal in het hier en nu aangaan en verbinden. Deze cliëntgerichte visie en zijn basiswaarden doordrenken nu al mijn werkwijze. Ik zet in op het positieve, de krachten van mensen en hun eigen inherente tendens tot groei. Mijn opstelling in onze contacten is steeds gevormd door empathie, onvoorwaardelijke positieve aanvaarding en echtheid.

Deze herfst van 2022 breid ik mijn expertise met plezier uit naar jongere leeftijden en zet ik mij gedreven in als vrijwilliger bij Ankerpunt om jongeren, jongvolwassenen en volwassenen (vanaf ongeveer 13 jaar) te helpen met hun vragen, noden en in het algemeen een luisterend oor aan te bieden. De nadruk op het bredere plaatje en daarmee dus ook de volledige gezinscontext ligt mij nauw aan het hart en vandaar spreekt de werking bij Ankerpunt mij enorm aan. Enkele van de thema’s waarmee ik graag aan de slag ga in gesprekstherapie en dit individueel of eventueel in groep zijn:

  • Angst of paniek
  • Depressieve stemming
  • Problemen met beleving/emoties
  • Persoonlijke groei
  • Identiteit
  • Sociale moeilijkheden
  • Existentiële vragen
  • Rouw
  • Moeilijkheden rond studies
  • Faalangst

Bijkomend lever ik met plezier en gedrevenheid mijn bijdrage rond het luik psycho-educatie en werk ik mee aan groepssessies, projecten, kampen, workshops, administratie, …

Mijn bedoeling is me op te stellen als gids. Ik draag je niet, je moet zelf wandelen, maar ik wandel mee. Ik weet niet op voorhand welke bochten of wendingen jij in zal gaan, maar daar probeer ik je zo goed mogelijk bij te helpen.

Gaan we samen op stap?

Vincent Vaes