0497/746899 en 016/407757
secretariaat@ankerpunt.be

Oud-Heverleestraat 62,
3001 Heverlee, 3000 Leuven

Home » Workshop voor leerkrachten en iedereen die zich inzet voor anderstalige nieuwkomers

Wat Nieuw!    Workshop AndersTalige Nieuwkomers

Workshop voor leerkrachten en iedereen die zich voor deze nieuwkomers inzet. 

Ankerpunt heeft al veel ervaring met workshops te geven in verband met weerbaarheid. De vraag kwam of we onze workshops rond weerbaarheid ook konden toespitsen op de doelgroep van anderstalige nieuwkomers. Met een professioneel team van psychologen, orthopedagogen en sociaal pedagogische begeleiders ontwikkelden we een workshop die beantwoordt aan de noden van deze doelgroep.

Ankerpunt biedt nu een workshop aan voor de leerkrachten en hulpverleners van anderstalige nieuwkomers. Het kan moeilijk zijn om naast de les nog ruimte te maken voor minder evidente emoties en aandacht te hebben voor andere thema’s die leven binnen de doelgroep dan het leren van de Nederlandse taal 

Via deze interactieve workshop beleven de leerkrachten en hulpverleners zelf hoe de oefeningen worden ervaren en kunnen ze zien hoe ze deze het beste aanpassen voor hun groep. We brengen op een creatieve manier tools bij die ze kunnen gebruiken in hun lessen om zo toch ruimte te maken voor minder evidente emoties en training voor weerbaarheid en assertiviteit. 

Ankerpunt biedt deze workshop aan voor leerkrachten en hulpverleners maar kan deze ook zelf aanbieden aan de klasgroep of leefgroep. 

Deze workshop is op aanvraag.

Stuur hiervoor een mailtje naar secretariaat@ankerpunt.be

Feedback van leerkrachten

Heel erg bedankt voor de zeer interessante, leerrijke, interactieve workshop vrijdag!  Zelf heb ik hem ook gevolgd en het was echt heel interessant. Mijn collega’s zijn ook heel enthousiast. Sigrid

De reacties waren bijzonder positief! Ann

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.