0497/746899 en 016/407757
secretariaat@ankerpunt.be

Oud-Heverleestraat 62,
3001 Heverlee, 3000 Leuven

Home » Zou jij ook graag kunnen doorzetten?

Iedereen een doorzetter?


                          Inspirerende mensen.
                          Raad jij wie deze doorzetter is?
                          Klik op de foto en ontdek het.

Of je nu als jongere of student je vastbijt in je examens, of als volwassenen je dromen najaagt, één ding is zeker, je hebt er een behoorlijke portie doorzettingsvermogen voor nodig.

Toch is dat niet altijd even evident. Soms knaagt de twijfel ook bij mij. Ben ik wel goed bezig? Zou ik dat project wel opstarten? Wie is daar nu voor geïnteresseerd?

Hoe vaak geven we niet veel te snel op en maken we onszelf wijs: “Dat gaat niet, dat lukt me nooit. Ik kan dat toch niet.”  We durven het zelfs niet te proberen. We mogen geen fouten maken. Door die negatieve zelfspraak, maken we er een self fulfilling profecy van. Een foute voorspelling die zichzelf waar maakt. Je gaat je gedragen naar die voorspelling en …

“Zie je wel. Ik heb het geprobeerd en het is me niet gelukt.” Dus laten we het daar maar bij.

Jammer toch? Wanneer we te snel opgeven, zullen we ook nooit weten of het ons toch niet zou gelukt zijn.

Wilskracht & doorzetten:
Tip! Wat kan je dan wel doen? Gebruik positieve zelfspraak: “Ik kan dat wel. Het zal me lukken.” Als het op deze manier niet lukt, dan probeer ik het op een andere en als het moet op nog een andere manier, tot het me lukt.” 

We mogen trots zijn op onszelf. Ook al maken we fouten, we hebben de moed gehad om er aan te beginnen. Door te leren omgaan met onze tegenslagen en onze fouten, leren we oplossingsgericht alternatieven te zoeken. Dat is toch ook wat we onze kinderen als voorbeeld willen meegeven? Laat ons er dan zelf mee starten.
Wanneer ik na onze workshops of trainingen zie hoe blij de deelnemers waren, dan ben ik content dat ik toch heb doorgezet. En wat met jouw projectje?

Succes! 

                        Zorgen?
                      Blijf niet knagen
                      #durftevragen
                      @Ankerpunt

© 08/12/ 2017 Marleen Jans Ankerpunt vzw. All rights reserved.