0497/746899 en 016/407757
secretariaat@ankerpunt.be

Oud-Heverleestraat 62, 3001 Leuven-Heverlee

Home » Birgit

Birgit Van Vreckem

Je kan bij Birgit terecht voor loopbaancoaching met de loopbaancheque van de VDAB, voor studiecoaching en studiekeuzebegeleiding.

Bij loopbaancoaching staat jouw looopbaanvraag centraal. Loopbaancoaching geeft jou de kans even stil te staan bij jouw carrière: “Vanwaar kom je?”, “Waar sta je nu?”, “Wat wil je graag nog bereiken?” Het liefst vertrek ik vanuit jouw kerntalentenprofiel, dat we eerst samen opstellen binnen het loopbaantraject. Dankzij jouw kerntalentenprofiel krijg je inzicht in jouw natuurlijke aanleg, je ontwikkelingspotentieel en waar je energie van krijgt.

Studiecoaching draait om succes boeken in jouw studies, weten wat je studeert en waarom. Je kan bij mij terecht voor algemene studiecoaching: hoe studeer je het best en hoe pas je je studiemethode aan per vak, hoe maak je een realistische studieplanning. Meer specifiek kan ik jou ook inhoudelijk begeleiden voor taalvakken: Engels, Frans en Nederlands.

Ook bij studiekeuzebegeleiding gaan we samen op zoek naar wat succesvol studeren voor jou betekent. Bewust weten wat je wilt studeren en wat je daarmee kan bereiken, zijn twee belangrijke elementen om van studeren een succes te maken. Ik begeleid jou graag om jouw keuze te maken en zo jouw versie van succes vorm te geven. In mijn begeleiding zal jouw zoektocht centraal staan. Het vertrekpunt daarbij is jouw kerntalentenprofiel. Dat zal jou handvaten bieden om keuzes te onderbouwen, niet enkel voor jouw studies maar ook voor jouw carrière. Daarnaast bieden jouw kerntalentenprofiel en mijn begeleiding jou inzichten in wie jij bent en wat jou drijft.

Kerntalentenanalyse: Een kerntalentenanalyse geeft jou een unieke kijk op wat je graag doet en wat jou energie kost. Daarenboven biedt een kerntalentenanalyse jou een blauwdruk van wie jij kan worden dankzij de specifieke combinatie van jouw 23 kerntalenten. Die combinatie is voor iedereen anders en dat maakt een kerntalentenanalyse zo speciaal.

Wie is Birgit? Ik werk sinds 2020 als loopbaancoach in bijberoep nadat ik via mijn werk als lector verschillende opleidingen heb gevolgd om als studiecoach aan de slag te gaan. Na die interne en externe opleidingen heb ik een specifieke opleiding tot loopbaancoach gevolgd. Sinds begin 2023 ben ik erkend kerntalentenanalist.

In hoofdberoep ben ik lector en studentencoach aan de Odisee Hogeschool in Brussel. Zo ken ik het hogeschoollandschap erg goed, maar begrijp ik ook waar studenten dagelijks mee bezig zijn. Als studentencoach begeleid ik studenten in de zoektocht naar een succesvolle studiemethode, naar hun talenten en competenties, maar ook naar een stageplek

 

 

https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding

Tarieven

Loopbaancoaching: 45 euro voor vier uur individuele begeleiding. Een tweede cheque kost ook 45 euro voor drie uur individuele begeleiding. Je bestelt je loopbaancheque via de website van de VDAB.

Studiecoaching: je betaalt het standaardtarief van Ankerpunt, nl. 50 euro voor 50 minuten begeleiding.

Studiekeuzebegeleiding: we vertrekken vanuit een kerntalentenanalyse en nadien betaal je voor de begeleiding en coaching het standaardtarief van Ankerpunt, nl. 50 euro voor 50 minuten.

Kerntalentenanlyse:

  • Jongere (16-20 jaar): 270 euro

  • Jongvolwassene (21-25 jaar): 350 euro

  • Volwassene: 450 euro

Wat krijg je ervoor in de plaats? Levenslang inzicht in je persoonlijkheid, je potentieel en je intrinsieke motivatie. Wat is inbegrepen in de prijs? Online vragenlijst, analyse kindertijd, bespreking kerntalenten, diepte-interview (hoe ouder je bent, hoe langer het interview), bespreking (GEEN coaching) van je studiekeuze of adviesvraag en standaard verslag. Een uitgebreid verslag waarin jouw persoonlijke keuzes verwerkt zijn, is mogelijk aan een meerprijs van 120 euro.