0497/746899 en 016/407757

Oud-Heverleestraat 62 - 3001 Heverlee

Home » Gezinsdag 2021

Gezinsdag 2021

Benieuwd naar onze gezinsdag 2022? Klik dan HIER!!

Een spetterend succes

Onze Gezinsdag van de veerkracht was een spetterend succes! De weergoden en regen hielden ons niet tegen en er hing een warme gezinssfeer. Op deze dag stond het ‘Hey, ik ben oké’ lees- en doeboek  “Avonturen aan de Wondere Ommesprong” geschreven door Marleen Jans centraal. De dag was gevuld met veerkrachtige activiteiten, geïnspireerd uit het boek. Onze bezoekers kregen dus een voorproefje van wat er allemaal mogelijk is met het ‘Hey, ik ben oké’ lees- en doeboek. Benieuwd welke toffe activiteiten er te beleven waren tijdens de Gezinsdag? Lees zeker verder!

Veerkrachtige activiteiten

De activiteiten van onze Gezinsdag stonden steeds in het teken van het ‘creactief’ versterken van de (groot)ouder en kind – relatie. Zo werden er veerkrachtige bosbaden georganiseerd. Deze mensen trotseerden het regenachtige weer en gingen genieten in de natuur. JA! Ook de regen heeft zijn charme en kan mensen in beroering brengen! Gelukkig konden de mensen zich nadien verwarmen met zelfgemaakte, verse tomatensoep. 

Het crea-atelier en de bewegingsspelletjes in de tenten werden druk bezocht!  In het crea-atelier gingen gezinnen enthousiast aan de slag met klei. Tijdens de bewegingsspelletjeswerd er veel lol getrapt, vooral het blindemanspelletje met  de  ouders werd een grappige uitdaging.

Ook binnen vonden heel wat activiteiten en workshops plaats. In de muziekworkshop kon je je uitleven op djembé’s, trommels, piano, gitaar, ukulele,.. en nog zo veel meer. Er waren prachtige geluiden te horen! Tot slot, konden mensen kennismaken met onze ‘Yomiqi’-workshop. Hier werden yoga, mindfulness en qi-gong gecombineerd met als resultaat een ontspannende en lichaamsbewuste workshop. 

Tussen al deze workshops was er ook tijd om je te laten grimeren. Kinderen konden kiezen uit leuke illustraties; paardjes, eenhoorns, kollibri’s, aapjes,… en plots liepen ouders en kinderen prachtig geschminkt in ons Ankerpunthuis! 

Hartelijk bedankt aan alle ouders en kids die de regen trotseerden en genoten hebben van onze Gezinsdag! We zijn erg blij dat we jullie hebben mogen ontvangen!

Hoog bezoek

We mochten op onze Gezinsdag bijzondere gasten ontvangen: schepen van onderwijs Lalynn Wadera en schepen van zorg en welzijn, Bieke VerlindenVia deze weg willen wij hen nogmaals bedanken voor hun vriendelijke, lovende woorden. We zijn dankbaar dat jullie ons een plaatsje geven binnen het Leuvense hulpverleningslandschap. 

Voorstelling van het ‘Hey, ik ben oké lees -en doe boek’: ‘Avonturen aan de Wondere Ommesprong’

Het boek ‘Avonturen aan de Wondere Ommesprong’, geschreven door Marleen Jans, ligt nog maar recent in de winkelrekken. Daarom werd dit lees- en doeboek over welbevinden bij kinderen extra in de verf gezet tijdens onze Gezinsdag.

In dit boeiend dierenverhaal komen de dieren hun zorgen en twijfels tegen, maar leren ze vooral ook hun 
talenten beter kennen. Het verhaal bevat heel wat herkenbare situaties, gevoelens en uitdagingen, met thema’s als leiderschap, zelfvertrouwen, omgaan met emoties, stress, vriendschap, talenten, en nog veel meer!

De ouders, die aanwezig waren op onze Gezinsdag, konden reeds proeven van de bruikbaarheid van dit boek.
Je kan als ouder het boek gebruiken om op een speelse manier moeilijke thema’s te bespreken met jouw kind. Je kan er inspiratie uithalen, opdrachten doen en ervaringen uitwisselen om een goede band te creëren met je kind.

Ook leerkrachten waren talrijk aanwezig op onze Gezinsdag. Zij volgden met veel aandacht de voorstelling van het lees- en doeboek.
Als leerkracht kan je eveneens met het boek aan de slag. Het is belangrijk dat elke leerling zich goed in zijn vel voelt en door met elkaar te werken rond sociale vaardigheden, verbetert de sfeer in de klas. 

Als therapeut kan je het boek eveneens gebruiken, omdat het is gebaseerd op de principes van de cognitieve gedragstherapie, creatieve en speltherapie en vele andere psychotherapieën. Kinderen leren om anders naar een situatie te kijken en leren dat ze anders kunnen denken en voelen, zodat ze op een positieve manier stappen kunnen ondernemen.

 

Interesse?

Op onze website kan je meer informatie vinden.

Koop je het boek via Ankerpunt, dan krijg je een korting en steun je meteen ook onze VZW. Koop nu!!

Wie het boek graag bij Ankerpunt wil aanschaffen, kan een mailtje sturen naar secretariaat@ankerpunt.be of bestellen via deze link.