0497/746899 en 016/407757
secretariaat@ankerpunt.be

Oud-Heverleestraat 62, 3001 Leuven-Heverlee

Home » Gezinsdag 2023

Gezinsdag 2023

Op zondag 1 oktober opende Ankerpunt vzw opnieuw haar deuren voor het brede publiek. Tijdens deze Gezinsdag van de Veerkracht kon je een kijkje komen nemen in het gezellige huis, met voldoende vermaak voor iedereen. Zelfs de zon straalde extra vrolijk tijdens deze jubileumeditie waarbij de organisatie haar 15-jarig bestaan vierde!

De activiteiten, met als basis het lees- en doeboek ‘Avonturen aan de Wondere Ommesprong’ van Marleen Jans, boeiden jong en oud! Je kon je laten inspireren door een lezing rond welbevinden bij kinderen, (samen met je gezin) je laten gaan tijdens een creatieve workshop, genieten van de natuur tijdens een boswandeling, of even tot rust komen tijdens het bosbaden of een yomiqi-cursus.

Kinderpsychiater Liesbet Van Hirtum gaf een lezing over draaglast en draagkracht bij kinderen en gezinnen.

Tijdens de creatieve workshop konden ouders en kinderen zich uitleven met klei met leuke resultaten tot gevolg. Plots kon je een konijn en zelfs een heuse olifant spotten in de tent!

 

 

 

 

 

Het bos- en weidebaden gaat bij Ankerpunt vzw het hele jaar door. In de natuur vertoeven, genieten van de schoonheid, de rustgevende geluiden en de fantastische geuren heeft een enorm positief effect op het mentale welbevinden. Koppel dit aan ademhalingsoefeningen en tips om je welzijn te verbeteren en je hebt een winnend recept!

Yomiqi is het Japanse woord voor ‘in het hier en nu zijn’ of bewust leven. We genieten van een lichaamsbewuste workshop waarbij yoga, mindfulness en qi-gong worden gecombineerd en aangevuld met heel wat bewegingsfilosofieën. Zo konden de deelnemers zich heerlijk ontspannen.

Tijdens de boswandeling werden allerlei opdrachten uitgevoerd, telkens in het kader van het boek van Marleen Jans. Zo konden ze in de huid kruipen van bijvoorbeeld het gewoontedier, de ontdekkingsreiziger, de bange durver of de onzekere vogel: leerrijk en leuk tegelijkertijd.

Doorlopend konden de kinderen zich ook laten grimmen in een van deze personages!

Zoals reeds vermeld werd, was het een extra speciale dag. Reeds 15 jaren zet de organisatie zich in voor het welbevinden van kinderen, jongeren, (jong)volwassenen en gezinnen. Je kan bij hen terecht voor diagnostisch onderzoek, studiebegeleiding, therapie, logopedie en groepssessies in de vorm van workshops en kampjes. Ook bieden zij een ruim aanbod aan workshops, lezingen, trainingen en coaching. Alles in het teken van welbevinden, een gezonde geest, sociale vaardigheden, veerkracht en dergelijke.

Het was niet alleen een fijne dag voor de gezinnen, ook de medewerkers genoten met volle teugen. Zo was ook de receptie ter gelegenheid van het jubileum een groot succes. Dit was mede te danken aan de ontroerende speeches van directeur Marleen Jans en burgemeester Mohamed Ridouani, de overheerlijke hapjes, verzorgd door Louza en natuurlijk niet te vergeten het geweldige Ankerpunt team! Dankzij al deze toppers werd deze Gezinsdag alweer een memorabele dag.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.