0497/746899 en 016/407757
secretariaat@ankerpunt.be

Oud-Heverleestraat 62,
3001 Heverlee, 3000 Leuven

Home » JEZ Jong en Zot

Ook in 2023 werd ons ‘Palaver’ project gekozen door JEZ, jong en zot (opvolger van het Rode NeuzenFonds van KBS). Er werd ijverig geld ingezameld via heel wat leuke activiteiten (lees hieronder) JEZ verdubbelde elke euro die ingezameld word.

PALAVER JE MEE?

In het Ankerpunthuis:
wekelijkse, plezierig & uitdagende workshops in een kleine gezellige groep.
Wil je in een veilige omgeving samen met leeftijdsgenoten en een ervaren therapeut van gedachten wisselen? Zo leer je elkaar beter kennen, kan je van elkaar bijleren over allerlei thema’s en kan je praten over vragen waarmee jullie mee zitten.
Activiteiten kunnen van alles zijn: een kookworkshop, je eigen tote-bag maken, een avontuurlijke tocht door de natuur, marshmallows aan het kampvuur, uitdagende spelletjes, creatieve activiteiten, …

Op verplaatsing:
teambuilding, verbindende communicatie, welbevinden van elke jongere.
Dit project kan in aangepaste vorm ook aangevraagd worden door scholen, jeugdorganisaties, buurtwerkers,…

Meer lezen over Palaver 

De actie liep tot 30 maart 2024. Heb je deze actie gemist? Ook nu nog kan er geld ingezameld worden voor onze projecten.  Met dit extra budget kunnen wij dan weer andere jongeren, die misschien anders nooit de kans krijgen ook opvolgen en ondersteunen.

Ankerpunt directeur Marleen Jans gaf een interview over JEZ met Q - Music. Beluister het hier. Zwarte blok hiernaast

ACTIES

vind hieronder de acties voor Ankerpunt . Staat jouw actie er ook tussen?

Ankerpunt en JEZ op de markten in Heverlee en Leuven 

We organiseerden met Ankerpunt vzw wel een heel bijzonder evenement: een dag op de markt! . Ons kraampje was gevuld met kleurrijke bloemen, lekkere snoepjes en ons ‘Hey, ik ben oké’ lees – en doeboek “Avonturen aan De Wondere Ommesprong”, geschreven door Marleen Jans

Mensen kwamen nieuwsgierig langs, geïnteresseerd in onze activiteiten en het verhaal erachter. Enthousiast vertelden we over Ankerpunt, onze missie en uiteraard over het boek en welke boodschap die het uitdraagt.

Dankzij jullie steun zamelden we heel wat geld in en het prachtige eraan is dat JEZ dit bedrag verdubbelt ten voordele van onze Jongeren en ons jongere praat – en doecafé Palaver

Jongeren van Herent: brainstorm welbevinden in Herent

L

L

Lo

Kom en geniet van de mooie natuur in Heverleebos onderbegeleiding van onze bosbadcoach. We starten om 14.00 stipt aan het Ankerpunthuis Oud – Heverleestraat 62 3001 Heverlee. INSCHRIJVEN

Na de wandeling (rond 14.30)kan je genieten van een warme verrassing.

Draag zo je warme bijdrage toe aan ons Palaver project voor de jongeren van Ankerpunt. Meer lezen over Palaver

Weetje Natuur  maakt voor het mentale welzijn een groot verschil. Alleen al naar groen/natuur kijken vermindert stress en brengt rust.  Vogels beluisteren verbetert je mentale gezondheid en dat effect kan uren duren!
Doel: tijdens de Bos- en weidebaden verkennen we al wandelend de omgeving en genieten we met aandacht van de geluiden en de geuren van het bos. Doel is dichter bij jezelf te komen. 

Veel meer dan wandelen alleen. Onder begeleiding van een ervaren docent, gaan we met de volgende zaken onderweg aan de slag:

  • Yomiqi, Yoga- en ademhalingsoefeningen (onder begeleiding van een psycholoog, therapeut of wandelcoach). 
  • Tips om stress, burn-out, depressies, prestatiedruk, … te voorkomen of onder controle te krijgen.
  • Bewust ervan genieten, even zonder zorgen

Jeugdraad Herent: brainstorm

Wat heeft de Herentse jeugd nodig om te kunnen opgroeien zonder zorgen?