0497/746899 en 016/407757

Oud-Heverleestraat 62 - 3001 Heverlee

Home » JEZ Jong en Zot

Steun jij ook Ankerpunt vzw in de JEZ campagne,zodat we ook bij jou in de klas kunnen komen?

Ook dit jaar is ons ‘Palaver’ project gekozen door JEZ (opvolger van het Rode NeuzenFonds van KBS). Iedereen kan geld inzamelen voor ons Palaver project. JEZ verdubbelt elke euro die ingezameld word.

Ook jongeren kunnen geld inzamelen voor een workshop in hun klas/school.  Met dit extra budget kunnen wij dan weer andere jongeren die misschien anders nooit de kans krijgen ook opvolgen.  Doet jouw klas of school /organisatie ook mee met de JEZ actie ten voordele van Ankerpunt vzw? Registreer je dan snel op de JEZ website  op de Ankerpunt pagina.

Wat kan je zelf doen?

Je kan geld inzamelen voor je eigen workshop. Elke euro die jij inzamelt, wordt via de crowdfunding tool op de JEZ site verdubbeld. Met dit extra budget kunnen we dan weer andere jongeren helpen. Zo zorg je voor een super workshop voor jouw groep én voor jongeren die anders misschien uit de boot vallen. Samen maken we zo een fantastische verhaal waar.

PALAVER JE MEE?

In het Ankerpunthuis:
wekelijkse, plezierig & uitdagende workshops in een kleine gezellige groep.
Wil je in een veilige omgeving samen met leeftijdsgenoten en een ervaren therapeut van gedachten wisselen? Zo leer je elkaar beter kennen, kan je van elkaar bijleren over allerlei thema’s en kan je praten over vragen waarmee jullie mee zitten.
Activiteiten kunnen van alles zijn: een kookworkshop, je eigen tote-bag maken, een avontuurlijke tocht door de natuur, marshmallows aan het kampvuur, uitdagende spelletjes, creatieve activiteiten, …

Op verplaatsing:
teambuilding, verbindende communicatie, welbevinden van elke jongere.
Dit project kan in aangepaste vorm ook aangevraagd worden door scholen, jeugdorganisaties, buurtwerkers, …

Meer lezen over Palaver 

 

ACTIES

vind hieronder de acties voor Ankerpunt . Staat jouw actie er ook tussen?

Kom en geniet van de mooie natuur in Heverleebos onderbegeleiding van onze bosbadcoach. We starten om 14.00 stipt aan het Ankerpunthuis Oud – Heverleestraat 62 3001 Heverlee. INSCHRIJVEN

Na de wandeling (rond 14.30)kan je genieten van een warme verrassing.

Draag zo je warme bijdrage toe aan ons Palaver project voor de jongeren van Ankerpunt. Meer lezen over Palaver

Weetje Natuur  maakt voor het mentale welzijn een groot verschil. Alleen al naar groen/natuur kijken vermindert stress en brengt rust.  Vogels beluisteren verbetert je mentale gezondheid en dat effect kan uren duren!
Doel: tijdens de Bos- en weidebaden verkennen we al wandelend de omgeving en genieten we met aandacht van de geluiden en de geuren van het bos. Doel is dichter bij jezelf te komen. 

Veel meer dan wandelen alleen. Onder begeleiding van een ervaren docent, gaan we met de volgende zaken onderweg aan de slag:

  • Yomiqi, Yoga- en ademhalingsoefeningen (onder begeleiding van een psycholoog, therapeut of wandelcoach). 
  • Tips om stress, burn-out, depressies, prestatiedruk, … te voorkomen of onder controle te krijgen.
  • Bewust ervan genieten, even zonder zorgen

L

L

Lo

Jeugdraad Herent: brainstorm

Wat heeft de Herentse jeugd nodig om te kunnen opgroeien zonder zorgen?