0497/746899 en 016/407757
secretariaat@ankerpunt.be

Oud-Heverleestraat 62,
3001 Heverlee, 3000 Leuven

Home » Mogen jezelf zijn

Mogen jezelf zijn

Doel

Omdat jezelf mogen en kunnen zijn in de huidige maatschappij, nog steeds niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid is, ontwikkelde Ankerpunt vzw deze workshop. Het doel is om gedurende deze workshop meer voeling te krijgen met je eigen unieke zelf en tot het besef te komen dat het helemaal oké is om jezelf te zijn. Je leert jezelf waarderen en appreciëren en er wordt regelmatig benadrukt dat je trots mag zijn op wie je bent.

Wat we doen

Op een creatieve en actieve manier gaan we aan de slag met allerlei oefeningen en opdrachtjes. Er wordt gefocust op wat iemand uniek maakt, maar ook op gemeenschappelijkheid.

We oefenen vaardigheden in aan de hand van rollenspelen, opdrachtjes, quiz, psycho-educatie,… en beweging zoals spelletjes, yoga, rots en water, yomiqi, … Ook heel wat teambuildingsactiviteiten komen aan bod. 

Je leert

  • Jouw eigen grenzen aangeven 
  • Zelfvertrouwen vergroten
  • Omgaan met verschillen
  • Veerkrachtig in het leven te staan
  • Kennis maken met verschillende communicatiestijlen die eerder tot conflict of liever tot verbinding leiden
  • Welbevinden bevorderen

Feedback van de jongeren

Wat neem je zeker mee uit deze workshop? Quote van leerling: “Dat iedereen anders is en dat je mensen de ruimte moet geven om open te bloeien naar jou toe. Communicatie is er belangrijk. Mensen zijn uniek. Als iemand een bepaalde grens wilt leggen moet je die respecteren”

Jezelf mogen zijn 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.