0497/746899 en 016/407757
secretariaat@ankerpunt.be

Oud-Heverleestraat 62,
3001 Heverlee, 3000 Leuven

Home » Sarah Ausloos

Sarah Ausloos

Hoi! Mijn naam is Sarah en ik ben klinisch psychologe (KU Leuven, 2021, optie kinderen en adolescenten) bij Ankerpunt. VZW. Tijdens mijn masterstage binnen de kinder- en jeugdpsychiatrische afdeling van UPC KU Leuven deed ik ervaring op met het uitvoeren van psychodiagnostisch onderzoek bij jongeren met diverse klachten en problematieken. Daarnaast bood ik individuele psychologische begeleiding aan kinderen en jongeren met verschillende noden en hulpvragen. Het werken binnen deze context werd geïnspireerd door ideeën uit de psychodynamische en gedragstherapie. Bijkomend heb ik ook een bachelorsdiploma binnen de sociale readaptatiewetenschappen (UCLL, 2017). Hier werd ik opgeleid als sociaalpedagogisch begeleider, gespecialiseerd in de ontwikkeling en het begeleiden van kinderen en jongeren en dit in samenwerking met de context. 

Tijdens de begeleiding wil ik samen met jou als het ware op pad gaan. Jouw uniek pad bewandelen waarbij we samen op ontdekking gaan naar jouw sterktes en kwaliteiten, maar ook zullen we stilstaan bij moeilijkheden die je ondervindt of vragen waarmee je zit. Het pad zal kronkelen en hobbelen, maar samen zoeken we een manier om dit veilig af te leggen en hoe jij stukjes van jouw pad steeds beter alleen kan bewandelen.   

Waarvoor kan je bij mij terecht?  

  • Individuele begeleiding voor kinderen en jongeren.
    • Mogelijke thema’s: (faal)angst, depressie, zelfvertrouwen, stress, schoolse moeilijkheden, aandacht- en concentratieproblemen, … 
  • Psychodiagnostiek.
    • Ontwikkeling (aandacht, concentratie, autisme), intelligentie, emotionele moeilijkheden, …
  • Workshops en kampjes i.v.m. (sociaal) welbevinden.  
Sarah