0497/746899 en 016/407757
secretariaat@ankerpunt.be

Oud-Heverleestraat 62, 3001 Leuven-Heverlee

Home » Myrdinn Peeters

Myrddin Peeters

Ik ben Myrddin. Ik heb een bachelor in de fysica. Ik koos voor deze opleiding omdat ik me altijd al aangetrokken voelde tot de vraag “Hoe werkt de wereld waarin ik leef?”. Ik heb door deze opleiding een analytisch denkvermogen ontwikkeld waarmee ik snel nieuwe patronen leer herkennen. Het helpt me ook om de mensen en de wereld beter te begrijpen.

Een ervaring die me echt gevormd heeft, is mijn verblijf in China. Ik heb er tien maanden gewoond met hulp van AFS en gastfamilies die me vrijwillig in huis namen. Ik zat er op de Chinese schoolbanken. Door deze ervaring heb ik een breder perspectief op mens, natuur, cultuur en mijzelf gekregen. Ik verdiepte me in de Chinese krijgskunst en bekwaamde me in Kungfu en Qigong als filosofische levensstijl.

Ik geef met veel passie lessen, workshops en kampjes parkour aan kinderen en volwassenen. Als parkour lesgever zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Je moet zorgen dat alle oefeningen veilig en uitdagend genoeg zijn. Je moet snel en creatief “on the spot” kunnen denken en daarnaast ook sociaal kunnen omgaan met de andere trainers, de deelnemers en hun ouders.

IN ANKERPUNT: een gezonde geest in een gezond lichaam

Al die ervaringen neem ik mee in mijn werk op Ankerpunt. Op Ankerpunt geef ik veel workshops rond beweging. Ik geef onder andere de workshop Kung Fun. Hierin leer ik de kinderen kennis maken met de Chinese gevechtskunst Kung Fu. We gaan er op speelse wijze mee aan de slag. Ik kan er volledig mijn creativiteit in kwijt. Verder geef ik ook nog Yomiqi en begeleid ik de bos- en weidebaden.