0497/746899 en 016/407757
secretariaat@ankerpunt.be

Oud-Heverleestraat 62,
3001 Heverlee, 3000 Leuven

Home » Creatieve flexibiliteit als antwoord op een snel veranderende sociale wereld…..

Creatieve flexibiliteit in een snel veranderende sociale wereld ...

“Trek iets positiefs aan,
dat past altijd.”
Anoniem

Beste lezer,

Valt het je ook op dat in deze snel veranderende sociale wereld het toch wel een huzarenstukje wordt iets te plannen, te realiseren en doelen te bereiken? Moeten we dan maar gewoonweg niets meer plannen? Wij in Ankerpunt vzw geloven sterk dat creatieve flexibiliteit een mogelijks antwoord is op deze actuele situatie.

1. Denk positief en kies voor creatieve flexibiliteit

sommige mensen komt ‘niets plannen’ als een zegen en spiegelt het een oase van rust. Maar iedereen is anders. Leven van ‘dag op dag’ is niet aan iederen besteed. Heel wat mensen houden er van doelen voor ogen te hebben. Niets plannen is geen optie. Tegelijkertijd is het goed bewust te zijn van de mogelijkheid, dat wat je gepland hebt misschien niet zal doorgaan. In deze sterke veranderende sociale wereld is het dan de kunst om creatief en flexibel in alternatieven te voorzien.

2. Plannen in duigen? Zeker dat het je raakt, maar blijf niet in die negatieve gevoelens steken.

Vet balen als je leuke of belangrijke vooruitzichten had en je ziet die ineens door corona of andere onverwachte gebeurtenissen doorkruist worden. Terecht dat je daar niet ‘happy, happy’ om bent. En dat is oké. Neem de tijd om dingen te verwerken. Maar blijf er niet te lang in steken. Zoek straffe alternatieven en maak er het beste van, op een andere manier.

3. Ben je zelf niet zo creatief? Vraag het je vrienden.

Zit je vast in je gedwarsboomde plannen en lukt het je niet om die creatieve alternatieven te bedenken? Misschien kan je eens brainstormen met vrienden of gelijkverwante zielen. Wie weet wat voor leuke of knotsgekke ideeën er uit de bus komen, misschien zelfs nog straffer dan het oorspronkelijk plan.

Ga zeker ook een kijkje nemen naar onze FB-pagina of Instagram voor de exclusieve sneak peak van ons gloednieuw natuurspel en enkele sfeerbeelden!

© 20/07/2020 Marleen Jans Ankerpunt vzw. All rights reserved.