0497/746899 en 016/407757
secretariaat@ankerpunt.be

Ankerpunthuis:
Oud-Heverleestraat 62
3001 Heverlee

Liesbet Van Hirtum

Dr. Liesbet Van Hirtum is een erkend en geaccrediteerd kinder- en jeugdpsychiater.

Zij volgde de opleiding geneeskunde en specialiseerde zich verder als kinder- en jeugdpsychiater aan de KULeuven (Master in de specialistische geneeskunde, afstudeerrichting kinder- en jeugdpsychiatrie, KULeuven 2023). Tevens is zij integratief psychotherapeut (Vierjarige Therapieopleiding in de Interactionele Vormgeving, Educatieve Academie vzw i.s.m. Vives Hogeschool 2024).

Daarnaast volgt zij frequent relevante opleidingen en symposia om zich permanent bij te scholen. Ze is lid van de Orde van Geneesheren Vlaams-Brabant, de Vlaamse Vereniging voor Kinder- en jeugdpsychiatrie (VVK) en de Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving (VVTIV).

Diagnostiek en behandeling bij Ankerpunt

Dr. Van Hirtum richt zich binnen Ankerpunt op de diagnostiek en behandeling van verschillende kinderpsychiatrische problematieken. Voor een gesprek bij onze arts meld je je best eerst even aan via het contactformulier. We behandelen de dossiers normaal gezien chronologisch. Kinderen en jongeren die in begeleiding zijn binnen Ankerpunt vzw (individueel, gezin, groep…) krijgen voorrang.

Tarieven en terugbetaling

Dr. Van Hirtum is volledig geconventioneerd en werkt dus volgens de officiële tarieven van het RIZIV. Deze zijn op te vragen bij het RIZIV of via uw ziekenfonds. De raadplegingen worden grotendeels terugbetaald. Hiervoor is het noodzakelijk dat u een verwijsbrief van uw huisarts, CLB-arts of kinderarts, meebrengt bij het eerste consult. Deze verwijsbrief moet gedateerd zijn voorafgaand aan uw eerste afspraak. Uw kind kan op het multidisciplinair overleg worden besproken. Aanrekening hiervan gebeurt volgens de geldende RIZIV-richtlijnen, maar is meestal kosteloos voor de patiënt.

Binnen de huidige geldende richtlijnen, hanteert dr. Van Hirtum ook het derde betalerssysteem, waarbij u alleen het remgeld moet betalen. U brengt hiervoor de identiteitskaart/Kids-ID/ISI+ van het kind mee. Indien dit niet beschikbaar is, kan een klevertje van de mutualiteit ook gebruikt worden. Dit dient ook voor de aanmaak van een elektronisch medisch dossier. Indien u recht hebt op verhoogde tegemoetkoming, gelieve dit dan aan de arts aan te geven en hiervoor de nodige documenten (bv. klevertje van de mutualiteit) mee te brengen.