0497/746899 en 016/407757
secretariaat@ankerpunt.be

Oud-Heverleestraat 62,
3001 Heverlee, 3000 Leuven

Home » Gezinsdag 01/10/2023 ’15 jaar Ankerpunt’

SAMEN TREKKEN WE AAN EEN ZEEL

 

Ondertussen kent u ons wel. Sinds 2008 zet Ankerpunt zich in voor het welzijn van kinderen, jongeren en hun gezinnen. Al 15 jaar zijn we stevig ingebed in het Leuvense zorglandschap en ver daarbuiten  Ook bij scholen en ouderverenigingen hebben we goede naambekendheid verworven en konden we heel wat realiseren voor het mentale welzijn van de Leuvenaars en hun kinderen. Vanuit ons maatschappelijk engagement werken we drempelverlagend zodat alle kinderen, jongeren en hun gezinnen van ons aanbod kunnen genieten, dus ook (financieel) kwetsbare gezinnen.

In 15 jaar hebben we heel wat gerealiseerd en kunnen we nu heel wat boeiende verhalen vertellen. 15  jaar! Daar zijn we best trots op en dat vieren we op zondag 1 oktober, tevens ook de start van de tiendaagse van de geestelijke gezondheid!

In de namiddag doen  we  dit  met  onze  traditionele  gezinsdag, met heel wat gratis verbindende activiteiten  voor  kinderen en hun gezinnen, maar ook voor professionals, mensen uit de zorg, het onderwijs, jeugdwerkers,  ….

Zoals je hieronder kan zien hebben we heel wat plezante en boeiende activiteiten op het programma staan. Crea-, muzikale of actieve workshops ouder – kind, lezingen door onze kinderpsychiater Liesbet Van Hintum en onze directeur Marleen Jans. Bovendien hebben we ook een tof bosspel in elkaar gestoken. Het is gebaseerd op het ‘Hey, ik ben oké lees en doeboek’ Avonturen aan de Wondere Ommesprong van Marleen Jans. Samen met de diertjes uit het boek trekken we het bos in en doen we leuke verbindende activiteiten voor het gezin. Reserveer nu al je rugzakje met materiaal om samen met je gezin Heverlee bos te verkennen. 

 

Je kan je inschrijven voor alle activiteiten via de groene knop. Wil je last minute nog langskomen? Kom zeker kijken misschien zijn er nog plaatsjes vrij en er is ook veel en leuk randanimatie.

In het kader van de tiendaagse van de geestelijke gezondheid organiseren we ook tijdens de week allerlei activiteiten.

Dinsdag 3/10 een gratis webinar met boekvoorstelling: Hey, ik ben oké lees- en doeboek’ Avonturen aan de Wondere Ommesprong van Marleen Jans.

Donderdag 5/10 om 19.00 praat – en doecafés voor jongeren (Palaver)  en  jongvolwassenen (Challenge)

Kortom er valt hier altijd wel iets te beleven. Welkom!

Programma:

13u00 – 14u00:  Lezing door onze arts Liesbet van Hirtum : Veerkracht en balans tussen draagkracht en draaglast in gezinnen.
13u00 – 14u00: Bosbaden 
14u00 : 15u00: Ouder – Kind workshop (creatief, muzikaal of in beweging)
15u00 – 16u00: Lezing/workshop Marleen Jans: stress bij kinderen herkennen en aanpakken (ook voor kinderen!)
15u00 – 16u00: Bosbaden 
16u00 – 17u00: Ouder – Kind workshop : (creatief of in beweging)
17u00 – 17u30:Feestelijke afsluiting

Doorlopend: 
– Randanimatie. Mogelijkheid tot vragen stellen. Hapjes en tapjes.
– Bosspel voor gezinnen. Vraag je rugzakje aan met opdrachten en trek ons mooie Heverlee bos in met het gezin.