0497/746899 en 016/407757
secretariaat@ankerpunt.be

Oud-Heverleestraat 62,
3001 Heverlee, 3000 Leuven

Home » Hey, ik ben oké! Creatief en actief omgaan met welbevinden in de klas en school

Hey, ik ben oké. Creatief en actief omgaan met welbevinden in klas en school

‘Hey, ik ben oké’ lees – en doeboek met het verhaal ‘Avonturen aan de Wondere Ommesprong’ van Marleen Jans

Wil jij op een speelse en creatieve manier aan de slag rond welbevinden met je (klein)kind, leerling?
Wil je moeilijkere thema’s rond emoties en ‘mogen jezelf’ zijn bespreekbaar maken.
Wil je meer info over hoe een kind leert omgaan met stress, woedeuitbarstingen temperen,  zelfvertrouwen kan stimuleren, en zoveel meer?

Lees hier meer over de training 

Avonturen aan de Wondere Ommesprong door Marleen Jans

Een tweeling, een onzekere vogel, een blinde aardling, een stuiterbal, een bange durver, een ontdekkingsreiziger en een gewoontedier gaan samen op zoek naar het geheim van de Wondere Ommesprong. Op hun tocht beleven ze knotsgekke avonturen en worden hun vriendschappen regelmatig op de proef gesteld. Kunnen ze hun queeste voltooien?…

‘Avonturen aan de Wondere Ommesprong’ is een ‘Hey, ik ben oké – lees- en doeboek’.Het verhaal is geschreven voor kinderen, hun ouders, leerkrachten, zorgverleners en iedereen die op een creatieve en actieve manier aan de slag wil gaan met welbevinden en sociale vaardigheden. Het verhaal leidt ons langs een veelheid aan thema’s waarmee je op maat van elk kind, individueel of in groep, een hoop opdrachtjes, spelletjes en denkoefeningen kan uitvoeren. Deze opdrachten zijn geïnspireerd o.a. op cognitieve gedragstherapie, ACT, creatieve – en speltherapie en zoveel meer.

Meer lezen

Kinderen herkennen zichzelf of vriendjes in het karakter van de dieren. Kinderen leren van de dieren, denken mee met hen en zoeken samen met hun leerkrachten naar oplossingen.  De soms knotsgekke opdrachtjes waarbij samen veel gelachen wordt, verstevigt de leerkracht – kind band.

Wat doen we: 
Tijdens deze workshop bieden we jou en je (klein)kind een houvast om jullie band te laten groeien! Thema’s zoals vertrouwen, complimenten geven, samenwerken, ontspannen, afspraken maken, respect tonen,.. staan hierbij centraal. Er wordt tijd gemaakt voor én met elkaar. Spelenderwijs gaan we in verbinding aan de hand van

  • leuke doe-opdrachtjes (YoMiQi)
  • samenwerkingsoefeningen
  • verbindende communicatie
  • creatieve opdrachtjes
  • …. en nog veel meer!

Wat leer je: 
Om op een speelse en creatieve manier aan de slag te gaan rond welbevinden met je (klein)kind. Om moeilijkere thema’s rond emoties en ‘mogen jezelf’ zijn bespreekbaar te maken. Hoe je je kind leert omgaan met stress, woedeuitbarstingen kan temperen, zelfvertrouwen kan stimuleren, en zoveel meer!

Thema’s die in de verschillende workshops aan bod komen:

Kennismaken, afspraken, leiderschap, leider van je eigen leven (CGT), pesten, zelfvertrouwen,  in jezelf geloven…, eenzaamheid, rouw, verdriet, veilig plekje, vertrouwen en verantwoordelijkheid, concentreren, beweeglijkheid, creativiteit, talenten, mogen jezelf zijn, anders mogen zijn, andere gewoontes,… faalangst, piekeren, leerproblemen, stress: fight flight,  freeze, window of tolerance, dagdromen, graag leren, complimenten geven, oplossingen zoeken, ontspannen, moeilijk met veranderingen om kunnen, misverstanden.

Op verplaatsing
We komen ook naar jouw organisatie (school, bib, huis van het kind, …)

Voor meer info contacteer:
secretariaat@ankerpunt.be
0497746899

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.